'En yoksul ülke olabiliriz'

Yunanistan Merkez Bankası Müdürü Sturnaras, "Görüşmeler sonuçsuz kalırsa Güney Avrupa bölgesinin en yoksul ülkelerinden biri haline gelebiliriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Merkez Bankası Müdürü Sturnaras, Yunan Parlamentosuna ve bakanlar kuruluna, Yunanistan’ın kreditörleriyle bir an önce anlaşma sağlaması gerektiği uyarısında bulundu.

 Yunanistan Merkez Bankası Müdürü Yannis Sturnaras, kreditörler ile görüşmelerin sonuçsuz kalması durumunda Yunanistan'ın iflas ederek Avro Kuşağı’ndan ve AB’den çıkacağını ve Güney Avrupa bölgesinin en yoksul ülkelerinden biri haline geleceğini belirtti.

Sturnaras, Yunan Parlamentosuna ve bakanlar kuruluna gönderdiği yıllık para politikası konulu raporunda ülkenin içerisinde bulunduğu mali krize değinerek, Yunanistan’ın kreditörleriyle bir an önce anlaşma sağlaması gerektiği uyarısında bulundu.

Görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının acılı bir sürecin başlamasına neden olarak ülkenin Avro Kuşağı’ndan ve muhtemelen AB’den çıkmasına yol açacağını belirten Sturnaras, kreditörler ile anlaşmanın “tarihi bir gereklilik olduğunu” kaydetti.

Sturnaras raporunda, “Görüşmeler sonuçsuz kalırsa, şu anda ortaklarımızın yardımıyla idare ettiğimiz kontrollü borç krizi, bankacılık sistemi ve finansal istikrar için büyük tehlikeler içeren kontrolsüz bir krize dönüşecek. Yunanistan Avrupa ülkelerinin merkezindeki eşit bir üyeden Güney Avrupa’nın yoksul bir ülkesine dönüşecek” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir