'Esad Suriye’nin geleceğinde rol oynayamaz'

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye’deki krize siyasi çözüm bulmak gerektiğini belirterek, “Esad, Suriye’nin geleceğinde rol oynayamaz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye’de krizin aşılabilmesi için siyasi çözüm bulmak gerektiğine dikkat çekerek, “Esad, Suriye’nin geleceğinde rol oynayamaz” dedi.

Hollande, Rusya Devlet Başkanı Pitun ile Kremlin Sarayı'ndaki görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye’de terörle mücadele konusunda Rusya ile de işbirliği içerisinde çalışacağını söyleyerek, bu ortak mücadelenin, Fransa’nın Ukrayna krizine siyasi çözüm bulma isteğine engel olmayacağını bildirdi.

 Terörizmin gelir kaynaklarını da yok etmek gerektiğine dikkati çeken Hollande, terör örgütü IŞİD’in öncelikle petrolden elde ettiği gelirlerin engellemesi gerektiğini söyledi.

Hollande, “IŞİD’in petrol alt yapısının yok edilmesi gerekir. IŞİD için petrol esas gelir kaynağıdır. Kim IŞİD’ten petrol satın alıyorsa o teröristlere kontrol edilemeyecek miktarda para veriyor demektir. Biz teröristlere gelir sağlayan bu petrolü taşıyan konvoyları ve işleyenleri vuracağız” diye konuştu.

Putin: Ne yapalım bu Türkiye'nin seçimi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de, hava sahasını ihlal ettiği için Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili, Türkiye'nin özür dilemeyeceğini bildirdiğini hatırlatarak "Ne yapalım bu Türkiye'nin seçimi' dedi.

Putin, Birleşmiş Milletler çatısı altında geniş katılımlı terörle mücadele koalisyonu oluşturmak istediklerini ifade etti.