'Kim korkarsa kaybeder'

Yunanlı Star televizyonuna konuşan Çipras," Her türlü zorluğa rağmen kreditörlerle 9 Mayıs'a kadar anlaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Başbakanı Çipras, temerrütü bir seçenek olarak görmediklerini belirterek kreditörlerle 9 Mayıs'a kadar anlaşmayı umduklarını söyledi. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, IMF'ye olan 750 milyon euroluk borç ödemesi öncesinde kreditörlerle 9 Mayıs'a kadar anlaşmayı umduklarını söyledi. 

'Kim korkarsa kaybeder'

Yunan Star televizyon kanalına konuşan Çipras, " Bu oyunda kim korkarsa kaybeder. Her türlü zorluğa rağmen müzakerelerden olumlu sonuçla çıkacağımıza inanıyorum. Paniğe yolaçacak hareketlerden sakınmalıyız. Kreditörlerle 9 Mayıs'a kadar anlaşacağımızı umuyorum. " dedi.  


Temel bir paket üzerinde anlaşmaya yakın olduklarını belirten Çipras, fikir ayrılıklarını gidermek için sürekli çalıştıklarını kaydetti. Temerrütü bir seçenek olarak görmediklerini vurgulayan Yunan Başbakan, erken seçim olasılığının bulunmadığını ve referanduma gerek kalmayacağını ifade etti. Öte yandan Yunanistan'ın yeni reform listesini çarşamba günü sunacağı öne sürüldü. Alman Bild gazetesinin haberine göre, kreditörlere sunulacak yeni listede asgari ücretin artırılmasına yönelik madde yer almayacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir