'Mart'ta faiz indirimi ihtimali çok düşük'

ECB'nin mart ayında faiz indirme ihtimalinin çok düşük olduğu öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro Bölgesi işlemcileri ECB'nin Mart ayında faiz indirme ihtimalinin çok düşük olduğunu öngörüyor. 

Euro Bölgesi işlemcileriyle yapılan bir ankete göre, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önümüzdeki üç ayda zaten negatif olan mevduat faizini düşürme ihtimali çok az. 

ECB, geçtiğimiz ayın başlarında aldığı 10 baz puanlık faiz indirimi ve varlık alım miktarının sabit tutulmasına yönelik önlemlerinin, yatırımcıların beklentilerini karşılamaması üzerine ters tepkiyle karşılaşmıştı. 

Buna rağmen Reuters anketine katılan 22 işlemci, ECB'nin bu ayın sonlarına doğru gerçekleştireceği toplantıda faizleri indirme ihtimalinin neredeyse olmadığını düşünüyor. Hemen hemen aynı sayıda katılımcı faiz indiriminin Mart ayında da muhtemel olmadığını düşünüyor. Geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru para piyasalarında ECB'nin Mart toplantısında faiz indirme ihtimali yüzde 50 olarak görülürken, ankete katılan analistler arasında bu ihtimal yüzde 5 olarak gerçekleşti. Bir işlemci, "Mantıklı olacağını düşünmüyoruz, bir şey değiştirmez. Eğer durumun o kadar kötü olduğunu düşünselerdi geçen sefer daha büyük bir adım atarlardı" dedi.