'Philae' uyku moduna geçti

Avrupa Uzay Ajansı'nın, 67P Churyumov–Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay aracı modülü Philae'nin, pilinin tükenmesinin ardından uyku moduna geçtiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov–Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay aracı modülü Philae'nin, pilinin tükenmesinin ardından uyku moduna geçtiği bildirildi.

ESA'dan yapılan açıklamada, Philae'nin 60 saatlik ömrü olan pilinin tükendiği ve yedek enerjisini sağlayabilecek güneş panellerinin de gölgede kaldığı için yeniden şarj olamadığı belirtildi.

Philae'den gelen sinyallerin durduğu ve uzay aracıyla iletişimin kesildiği ifade edilen açıklamada, modülün uyku moduna geçmeden önce topladığı bilgileri dünyaya gönderebildiği bilgisine de yer verildi.

ESA'nın resmi twitter hesabından yayımlanan mesajda da Philae'den gelen bütün bilgilerin başarıyla sisteme indirildiği bildirildi.

İnsanlığın uzay serüveni açısından önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen bu uzay araştırmasıyla ilk kez bir kuyruklu yıldız çok yakından tanınmış olacak. Philae'nin topladığı bilgilerin kuyruklu yıldızların yapısına ilişkin birçok soruya ışık tutması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir