'Sırbistan bir daha asla savaşmayacak'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç, ülkelerinin bir daha çatışma ortamına çekilmesine izin vermeyeceklerini belirtterek, "Sırbistan bir daha asla savaşmayacak" ifadesini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELGRAD - Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, "Sırbistan bir daha asla savaşmayacak, çatışma ortamına çekilmesine izin vermeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, son Avusturya İmparatoru I. Karl'ın torunu olan Avusturyalı siyasetçi Karl von Habsburg'u kabul eden Nikoliç, görüşmede, Sırbistan'ın bir an önce Avrupa Birliği'nin (AB) tam üyesi olmasını istediklerini belirtti.

Nikoliç, ayrıca 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümünün yaklaştığına işaret ederek, "Sırbistan bir daha asla savaşmayacak, çatışma ortamına çekilmesine izin vermeyecek" ifadesini kullandı.

Karl von Habsburg ise Avrupa halkları arasında barış ve işbirliğinin gelişmesine önemli katkıları olan tarihi olayların yıl dönümleri dolayısıyla çeşitli törenlerin yapılmasının önemli olduğunu belirterek, savaş gibi trajik olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.