'Türkiye ile istihbarat paylaşımı yapıyoruz'

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, "Türkiye ile istihbarat paylaşımı konusunda işbirliği yapıyoruz. Fransa'dan giden savaşçılar Suriye'ye ulaşmadan önce tespit edilip, Türkiye'ye haber veriliyor." diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Türkiye ile istihbarat paylaşımı konusunda işbirliği yaptıklarını belirterek "Fransa'dan giden savaşçılar Suriye'ye ulaşmadan önce tespit edilip Türkiye'ye haber veriliyor. Türkiye de tespit ettiği Fransız vatandaşlarını bize bildiriyor" dedi

G6 İçişleri Bakanları Toplantısı çıkışında basın toplantısı düzenleyen Cazeneuve, görüşmelerde terörle mücadele ve Akdeniz'de göç konularının görüşüldüğünü söyledi.

Fransa'nın mecliste kabul ettiği yasayla  terörle mücadeleye destek verdiğini vurgulayan Cazeneuve, öncelikle Schengen bölgesinde güvenlik işbirliği ve Avrupa çapında bir uçuş kayıt (pnr) sisteminin kurulması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığını belirtti. Schengen bölgesinde daha sık kontrollerin gerçekleşeceğini söyleyen Cazeneuve, parmak iz sisteminin güçlendirileceğini ifade etti.

Cazeneuve, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesinde Avrupa'dan Surıiye ve Irak'a savaşmak için hareket eden ve Türkiye'de tespit edilen Fransız vatandaşlarının iadesi konusunu görüştüklerini söyledi. 

Fransız Bakan, Türkiye'nin iade edeceği vatandaşlarını Fransız oldukları için ülkelerine kabul etmeleri gerektiğini ifade etti. Cazeneuve istihbarat servislerinin Türkiye'nin iade edeceği Fransız vatandaşlarını takip edeceğini ve onların topluma uyum sağlamaları için çalışacaklarını belirtti.

Bakan Cazeneuve, "Türkiye ile istihbarat paylaşımı konusunda işbirliği yapıyoruz. Fransa'dan giden savaşçılar Suriye'ye ulaşmadan önce tespit edilip Türkiye'ye haber veriliyor. Türkiye de tespit ettiği Fransız vatandaşlarını bize bildiriyor" dedi. Cazeneuve, Ankara'da Efkan Ala ile yaptıkları görüşmede savaşçıların tespiti konusundaki ayrıntıları görüştüklerini hatırlattı.

G6 ülkeleri Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya ve Polonya'dan oluşuyor.