'Uçağın enkazı denizin dibinde olabilir'

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken kaybolan içinde 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebatın olduğu AirAsia uçağını arama çalışmaları yeniden başladı. Yetkililer, uçağın enkazının denizin altında olabileceğini düşünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giden içinde 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebatın olduğu yolcu uçağıyla yerel saatle 06.17'de irtibat kesilmişti. Dün havanın kararmasıyla durdurulan arama çalışmaları yeniden başladı.

Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu'na bağlı ekipler, aramalara denizden ve havadan devam ediyor.

Arama çalışmasını denizden yürüten ekibin başkanı Palembang Jumaril, "30 personelimizle arama çalışmalarına deniz üzerinden destek vereceğiz. Gemimizde yeterli donanım mevcut. Bugün aramalarda olumlu sonuçlar almayı umuyoruz" diye konuştu.

Havadan yürütülen aramaya Malezya, Singapur ve Avustralya uçakları da katılıyor.

"Bizdeki koordinatlara göre uçak denize düştü"

Yetkililer, uçağın zor durum sinyali vermediğini ve yükselme izni istedikten beş dakika sonra Cava Denizi üzerindeyken kaybolduğunu söylediler.

Endonezya arama kurtarma kurumu başkanı Soelistyo, "Bizdeki koordinatlara göre uçak denize düştü ve herhalde deniz dibinde bulunuyor" dedi.

Yolcu yakınları umutla bekliyor

Bu arada, uçakla irtibatın kesilmesinden sonra Surabaya'daki havaalanına akın eden yolcu yakınları burada beklemeye devam ediyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir