'Ukrayna önce borcunu ödesin'

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ukrayna'nın 3,9 milyar dolar borcunun ödenmemesi halinde bu ülkeye doğalgaz sevketmeyeceklerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ukrayna'nın 3,9 milyar dolar borcunun ödenmemesi halinde bu ülkeye doğalgaz sevketmeyeceklerini bildirdi. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Ukrayna'ya gönderilen doğalgaz akışının kesilmesiyle ilgili "Biz, anlaşmaları, taahhütleri yerine getirmeye hazırız. Doğalgaz akışının yeniden sağlanması için Ukrayna'nın 3,9 milyar dolar borcunu ödemesi gerekiyor. Bakalım Ukrayna yönetimi önümüzdeki günlerde nasıl tepki verecek" ifadelerini kullandı.  

Ukrayna'nın Rusya'ya olan doğalgaz borcunun 2 milyar dolarını daha önce gönderilen gaz, 1,9 milyar dolarını ise Kiev yönetiminin sipariş ettiği 5 milyar metreküp doğalgazın peşin fiyatı oluşturuyor.  

Ukrayna, Rusya ve Avrupa Birliği arasında 26 Eylül'de yapılan görüşmede, Kiev yönetiminin borcunun bir kısmı olan 3,1 milyar dolarını ödemesi konusunda anlaşmıştı. Bu paranın 2 milyarının doğalgaz akışının sağlanmasından önce, 1,1 milyarının ise yıl sonuna kadar ödenmesi kararlaştırılmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir