10 kişiyi daha infaz etti

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'in, 20 Mayıs'ta ele geçirdiği Palmira (Tedmur) antik kentinde 10 kişiyi daha infaz ettiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bölgedeki muhalif yapılanmaların koordinasyonundan sorumlu Halid el-Humsi, yaptığı açıklamada, DAEŞ'in, Suriye istihbaratıyla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle 10 kişiyi infaz ettiğini söyledi.

Esed rejimine bağlı askerlerin, taşınabilir tüm antik eserleri ve Tedmur Hapishanesi'ndeki siyasi mahkumları yanlarına alarak çekildiğini belirten Humsi, DAEŞ'in kent sokaklarındaki heykelleri yıktığını ancak arkeolojik alanlara henüz zarar vermediğini ifade etti.

Humsi, DAEŞ'in iletişim ağını ve su şebekesini tekrar aktif hale getirmeye çalıştığını, bunun için büyük miktarda yakıt getirdiğini kaydederek, terör örgütünün, Suriye istihbaratıyla ilişkisi olmayan sivillere bir zarar vermemeyi vaadettiğini ve çalışanların görevleri başına dönmesini istediğini dile getirdi.

Halid el-Humsi, Esed güçlerinin Tedmur ve çevresine hava saldırılarının ise devam ettiğini belirterek, kentte korku ve endişe halinin hakim olduğu bilgisini verdi.

Terör örgütünün dün Tedmur'de 280 kişiyi, bölge sakinlerinin önünde infaz ettiği öne sürülmüştü. 

DAEŞ, Suriye ordusuyla girdiği yedi gün devam eden çatışmaların ardından 20 Mayıs'ta Tedmur'u ele geçirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir