11 Eylül saldırılarının kurbanları törenlerle anıldı

ABD'deki 11 Eylül terör saldırılarının 16'ncı yılı nedeniyle New York, başkent Washington ve Pensilvanya'nın Shanksville kasabasında törenler düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Terör örgütü El Kaide'nin 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne (İkiz Kuleler) ve ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) düzenlediği terör saldırılarında hayatını kaybedenler, ABD Başkanı Donald Trump'ın da katıldığı törenlerle anıldı.

New York'taki tören, saldırılarda ilk uçağın İkiz Kulelere çarptığı saat olan sabah 08.46'da, yıkılan İkiz Kulelerin yerine yapılan Ulusal 11 Eylül Anıtı ve Müzesi'nin bulunduğu alanda başladı.

New York Polis Teşkilatı (NYPD), törenlerin yapıldığı saatlerde "9-11 Anma" alanının etrafındaki birçok sokağı trafiğe kapatarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Buradaki törene, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Vali Andrew Cuomo, diğer yetkililer ve terör kurbanlarının yakınları katıldı.

Saldırıların 16. yılı nedeniyle bir diğer tören de Pentagon'da gerçekleştirildi.

Buradaki törene ise ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump ile ABD Savunma Bakanı Jim Mattis katıldı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de İçişleri Bakanı Ryan Zinke ile Pensilvanya'nın Shanksville kasabasında "Flight 93 Ulusal Anıtı"ndaki törene katılarak bir konuşma yaptı.