153 kişiye mezar oldu

Nijerya'da dün binaya çarpan yolcu uçağında 153 kişi hayatını kaybetti. Devlet Başkanı Jonathan, 3 günlük yas ilan etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

 

LAGOS - Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'da dün meydana gelen uçak kazasından sonra Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, üç günlük yas ilan etti. BBC'nin haberinde, uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazadan sonra üç günlük yas ilan eden Devlet Başkanı Jonathan'ın, kazanın, ''olabildiğince kapsamlı'' soruşturulması emrini de verdiği bildirildi.

ucak_kaza_nijerya2.jpg


Bu arada yetkililer, uçağın Lagos'a gitmek üzere başkent Abuja'dan hareket ettiğini duyurdu. Daha önce yolcu uçağının, Lagos'dan başkent Abuja'ya gittiği ve kazanın kalkıştan kısa bir süre sonra meydana geldiği bildirilmişti. Lagos emniyetinin sözcüsü Joseph Jaiyeoba, kazanın, Lagos Havaalanı'nın kuzeyinde, kalabalık İju semtinde meydana geldiğini belirtirken, Nijerya Ulusal Acil Durum Dairesi Sözcüsü Yuşau Şuaib, uçağın çarptığı bina ve civarında da hayatını kaybedenlerin olabileceğini, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

nijerya1.jpg

Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren, kazada Dana Havayolu şirketine ait yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtmiş, Lagos yerel hükümeti de uçakta 153 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir