2 milyar euroluk daha kesinti yapacaklar

Portekiz Başbakanı Coelho, kamu harcamalarında 2 milyar euroluk daha kesinti yapılacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, bütçe açığını düşürme hedeflerinin tutturulabilmesi için kamu harcamalarında 2 milyar euroluk daha kesinti yapılacağını açıkladı.

Başbakan Coelho, geçtiğimiz pazar akşamı Portekiz'in RTP televizyonuna verdiği demeçte, "Yıl sonundaki bütçe açığı hedefinin tutturulması için devlet bütçesinde yaklaşık 2 milyar euroluk kesinti yapmamız gerekiyor. Hükümetimiz, ağustos ayı sonuna kadar yeni önlemleri sunacak" dedi.

Kamu harcamalarını daha da düşüreceklerini belirten Coelho, yeni önlemlerin kamu firmalarını ve çalışanlarını etkileyeceğini ifade etti. Portekiz Başbakanı, özelleştirmeyle ilgili ilk adımların da atılmak üzere olduğunu ve olağanüstü ek gelir vergilerinden 1 milyar 250 milyon euro toplamayı hedeflediklerini söyledi.

Öte yandan Coelho, gelecek perşembe günü Brüksel'de yapılacak euro bölgesi ülkeler olağanüstü toplantısıyla ilgili, "Sorunların çözümünde Avrupa'nın en geniş cevabı bulmasına yardımcı olmak istiyoruz" dedi. Coelho ayrıca, Portekiz olarak "diğer euro ülkelerinin ne yapacaklarını söylemelerini beklemeden gerekli adımları atacaklarını" vurguladı.

Portekiz'de kamu açığının gayri safi yurt içi hasılaya oranı 2010 sonunda yüzde 9,1 olurken, hükümet bunu 2011 sonunda yüzde 5,9'a, 2013 yılı sonunda da yüzde 3'e indirmeyi hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir