4 gösterici kaçırıldı

Yemen'in başkenti Sana'da Husiler, aleyhlerinde yapılan eylemde 4 göstericiyi kaçırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yemen'in başkenti Sana'da Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları, aleyhlerinde yapılan eylemde 4 göstericiyi kaçırdı. 

Militanlar, başkent Sana'daki Değişim Meydanı'da aleyhlerinde düzenlenen gösterideki eylemcileri havaya açtığı ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Husi militanlar, 4 göstericiyi kaçırdı. 

Husilerin ayrıca göstericileri darp ettiği ve olay yerindeki basın mensuplarını da engellediği ifade edildi. 

Militanlar tarafından kaçırılanların nereye götürüldüğüne dair bilgi edinilemedi.

Yemen'in başkenti Sana'da geçen Pazar düzenlenen Husi karşıtı gösterilerde, 4'ü kadın 12 aktivist Husiler tarafından kaçırılmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. 

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin konutuna saldırı düzenlemesiyle yeni boyut kazanmıştı.

Bu süreçte Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet 22 Ocak'ta, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Hadi'nin sunduğu istifa reddedilmişti. Bölgede yaşanan olayların ardından siyasi tarafların, ülkedeki krize çözüm bulmak için başlattığı görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadığı ifade edildi.
 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir