72 yıllık radyo sustu

BBC Türkçe Servisi 72 yıldır yaptığı radyo yayınına son verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - BBC Türkçe Servisi 72 yıldır yaptığı radyo yayınlarına son verdi. Servis, internet ve televizyon yayınlarına ise devam edecek.

Dinleyiciler, klasikleşmiş "Burası BBC Londra" anonsunu son kez Türkçe servisinin radyo yayınından duydu. Son yayında, yayınlara emek verenler anılarını ve görüşlerini paylaştı, ayrıca geçmiş yıllardaki radyo yayınlarından kesitlere yer verildi.

Yayında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra aralarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yayınlara katkıda bulunan eski gazeteciler ve muhabirler ile siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi, BBC Türkçe'ye ilişkin görüşlerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, siyaset hayatına atılmadan önce öğrencilik ve asistanlık dönemlerinde, BBC'nin dış haberlerini dinlediğini söyleyerek, BBC Türkçe'nin yayınlarının çok canlı olduğunu, farklı ve çeşitli kaynaklardan haberleri dinleme imkanı verdiğini kaydetti.

BBC'nin İngilizce haberlerini de çok dinlediğini ifade eden Gül, "Hala onların saat başı o sinyali çok tazedir zihnimde. Yurt dışında olduğum yıllarda, 1980'li yıllarda Cidde'de çalıştım, orada da çok dinlerdim BBC Dünya ve Türkçe servisini. Bazen gazetelerde, televizyonlarda ve diğer radyolarda duymadığımız haberleri ilk veren radyo olurdu hem İngilizce hem Türkçe olarak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir