8 banka takibe alındı

İngiltere ve İsviçre, manipülasyon iddiasıyla 8 bankayı yakın takibe aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İsviçre ve İngiltere merkezli finans piyasası düzenleyicileri, toplamda sekiz banka için foreks piyasasında manipülasyon yapıldığı iddialarına ilişkin incelemede bulunduklarını açıkladı.  

İngiltere basınında geniş şekilde yer alan habere göre, İsviçre'nin finans piyasası düzenleyicilerinden Wettbewerbskommission, İsviçre merkezli UBS, Credit Suisse, Julius Baer ve Zürcher Kantonalbank ve Barclays, JP Morgan, Citigroup, Royal Bank of Scotland hakkında iddialara ilişkin olarak inceleme başlattığını duyurdu.

Duyuruda, "Bu bankaların döviz ticaretindeki fiyat oranlarına ilişkin olarak rekabete aykırı anlaşmalar içerisine girdiklerine ilişkin göstergeler bulunmaktadır" ifadesi kullanıldı.

İngiltere merkezli finans piyasası düzenleyicisi FCA (Financial Conduct Authority) açıklamasında da söz konusu bankaların, işlem yapanların fiyatlarda manipülasyon yapmasına engel olacak önlemlere sahip olup olmadığının araştırılacağı, bankaların kendi pozisyonları ve müşterilerinin çıkarları arasında uyumsuzluk olduğu durumlarda nasıl hareket ettiklerinin inceleneceği de kaydedildi.