86 yıllık geleneği yıktı

New York'ta bulunan ABD Başkanı Obama'nın "dinlenme" korkusu, 86 yıllık geleneği yıktı. Obama, Çinli bir işadamına satılan otel yerine farklı bir otelde kalmayı tercih etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de önümüzdeki yıl Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi kampanyası öncesi ailesi ile birlikte New York'ta bulunan Başkan Obama, kalacakları odalara böcek yerleştirilmesi olasılığına karşı, 86 yıllık geleneği yıktı.

ABD başkanlarının 1929 yılından bu yana New York'a iş yada özel gerekçelerle yaptıkları ziyaretlerde kaldıkları Waldorf Astoria otelinin, geçtiğimiz yıl Çinli bir işadamına satılmasından sonra, Başkan Obama ve ailesi, odalarına Çin gizli servisi tarafından böcek yerleştirilmiş olabileceği gerekçesiyle başka bir otelde kalmayı tercih etti.

New York'a, kızları 17 yaşındaki Malia, 14 yaşındaki Sasha ve eşi Michelle ile birlikte gelen Barack Obama, Cuma gecesi Demokrat Parti için bağış kampanyasına katıldı. Cumartesi günü kızları ile birlikte Hamilton adlı müzikali izleyen Obama, Amerikan Gizli Servisi'nin uyarısı ile de, ABD başkanlarının geleneksel olarak kaldığı Waldrof Astoria oteli yerine, BM ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliği yakınlarında bulunan Millennium's ONE UN otelde kaldı. Waldorf Astoria otelinin geçen yıl, yaklaşık 2 milyar dolara Çinli bir işadamına satılmasının ardından, Obama'nın dinlenmekten çekindiği için böyle bir karar aldığı belirtildi. Obama New York ziyareti sırasında, eşi ve kızları ile birlikte Central Park'ı da gezmeyi ihmal etmedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir