”AB Türkiye'ye adil davranmalı”

Almanya Dışişleri Bakanı AB'nin Türkiye'ye adil davranması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBOURG - Almanya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, "AB'nin, tam üyelik müzakerelerinde Türkiye'ye adil davranması gerektiğini" söyledi.

Westerweller, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda konuştu ve Avrupa Konseyi'nde üst düzey yetkililerle çeşitli temaslarda bulundu.

Temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alman Bakan, Türkiye'deki anayasa referandumu sonuçlarını memnunlukla karşıladıklarını bildirdi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Westerweller, "Biz bunu ileri yönde atılmış olumlu bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Tam üyelik müzakerelerinde tarafların karşılıklı olarak verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerektiğini ifade eden Westerweller, "Türkiye'nin sorumluluğu kriterleri yerine getirmek, AB'nin sorumluluğu da adil olmaktır" diye konuştu.

Alman bakan, İstanbul ve Ankara'ya yaptığı ziyaretlerde, Türkiye'yi açık ve kesin bir tam üyelik perspektifi içinde gördüğünü söyledi.

Alman bakanın, bu görüşleri AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede de dile getirdiği öğrenildi.