AB Ukrayna'ya uluslararası yardımları koordine edecek

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Füle, Ukrayna'ya yeni yardımlar reform çabalarına bağlı olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL  - Avrupa Birliği, Ukrayna'ya uluslararası yardımların koordinasyonu için harekete geçerken Kiev yönetiminden reformları sürdürmesini istedi. 

Uluslararası donörler, Ukrayna'ya yardımların koordinasyonu için AB Komisyonu'nun evsahipliğinde toplandı.  

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle başkanlığındaki toplantıda, sonbaharda planlanan Ukrayna'ya uluslararası donörler konferansının hazırlıkları ele alındı. 

Füle, toplantının açılış konuşmasında, AB'nin mart ayında Ukrayna'ya önümüzdeki 7 yılda hibe ve düşük faizli krediler olarak toplam 11,1 milyar avro mali destek taahhüt ettiğini ve hazırlanan paketten bugüne dek 850 milyon avroyu serbest bıraktığını hatırlattı. Füle, "yeni yardımların reform çabalarına bağlı olduğunu" söyledi. 

Füle, Ukrayna hükümetinden, anayasa reformu, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, yolsuzlukla mücadele, azınlıklara saygı, bölgelerin yetkilerinin artırılmasını ve yatırım ortamının iyileştirilmesini talep etti. 

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vladimir Groysman ise IMF ile imzaladıkları 17 milyar dolarlık kredi anlaşmasının ekonomik toparlanmaya katkı sağladığını fakat daha fazla uluslararası desteğe ihtiyaç duyduklarını ve gelecek yardımları en etkin şekilde kullanacaklarını söyledi. 

Groysman, "Ukrayna halkı kesinlikle Avrupa yolunu ve Avrupa ailesinin parçası olmayı tercih etti fakat bunun için çok yüksek bedel ödüyoruz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir