Abbas, Başbakan Erdoğan'la görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmur Abbas, Davos'taki "onurlu" tavrından dolayı Başbakan Erdoğan'ı aradığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas bir telefon görüşmesi yaptı.

Alınan bilgiye göre, Abbas, akşam saatlerinde telefonla Başbakan Erdoğan'ı aradı.

Davos'taki "onurlu" tavrından dolayı Başbakan Erdoğan'ı aradığı ifade edilen Mahmut Abbas, İslam dünyasının her tarafından çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.

Abbas, Başbakan Erdoğan'ın tavrını destekleyerek takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan da teşekkür ederek, "Bizim tavrımız güçlüden değil, haklıdan ve mağdurdan yanadır. Ayrıca ülkemin onurunu korumak durumundaydım" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Peres'in konuşmasında bazı Arap liderlerinin Gazze saldırılarında İsrail'i haklı bulduklarını ifade ettiğini belirtmesi üzerine Abbas, "Bu bir iftiradır. Kesinlikle böyle bir şey yok. Aramızda ayrılık çıkarmak için söylenmiştir" dedi.

Gazze'ye yapılan saldırıların tüm Filistin'e yapılmış saldırılar olduğunu kaydeden Abbas, yaşanan "savaş suçunu" uluslararası mahkemeye taşımak için hazırlıkları olduğunu ve gereğini yapacaklarını kaydetti.

"Benim için mağdur olmuş her Filistinli aynıdır. Ayrım yapılamaz" diyen Erdoğan, Hamas ve El Fetih arasındaki ayrılığın da bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, daha fazla insani dramın yaşanmaması için daha çok çaba harcamaları gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan'a, "Sizi çok iyi anladım" diyen Abbas, Milli Mutabakat Hükümeti'nin kurulması için çalışmaları daha da hızlandıracaklarını ve ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.