ABD, Çin'e uygulanan gümrük vergilerini artırmayacak

Trump, Çin'e uygulanan gümrük vergilerinin yüzde 25'e çıkarılmaması konusunda Xi ile anlaşmaya vardı. Plana göre iki ülkeye konuyu 90 gün daha müzakere edecek, bu sürede ek vergi getirilmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

G20 zirvesine katılmak üzere gittikleri Arjantin'de bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ticaret anlaşmazlıklarında uzlaşıya vardılar.

ABD basınında yer alan ve Xinhua ajansına dayandırılan haberlere göre Trump, 1 Ocak 2019 itibariyle 200 milyar dolar değerindeki ürün için Çin'e uygulanan gümrük vergilerinin yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarılması planından vazgeçti.

Anlaşmaya göre ABD'li ve Çinli yetkililer gelecek 90 gün boyunca teknoloji transferi, fikri mülkiyet ve tarım konularında müzakerelere devam edecekler, bu süre içinde iki ülke de karşılıklı olarak herhangi bir yeni gümrük vergisi getirmeyecek.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Çin'in ABD'den tarım ürünleri ihraç etmeye başlayacağı, ayrıca enerji ürünleri de alarak iki ülke arasındaki ticaret dengesizliğinin azaltılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir