ABD hisse senetleri piyasası haftalık bazda düşüşle kapandı

Yaşanan düşüşte en büyük paylar finans ve enerji sektörlerinin

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

NEW YORK - ABD hisse senetleri piyasaları geçen haftayı son iki ayın en keskin haftalık düşüşünü yaşayarak tamamladı. Yaşanan düşüşe finans ve enerji sektörü hisseleri öncülük etti. Banka hisselerinde yaşanan yükselişin karlarının gerektirdiğinden daha fazla olduğu endişeleri ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş hisselere satış getirdi. Bununla birlikte cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam kaybının beklentilerden daha az olması hisse senetlerinin cuma gününü yükselişle tamamlamasına neden oldu.

Geçtiğimiz hafta Morgan Stanley hisseleri yüzde 6.3 oranında değer kaybetti.Bank of America Corp. tarafından yayınlanan bir raporda bu yıl yüzde 84'e varan bir artış yaşamış olan Morgan Stanley hisseleri için yatırım tavsiyesinin aşağı çekilmesi bu düşüşte etkili oldu. Sanford C. Bernstein & Co.'nun hisseleri için satış tavsiyesi verdiği  American International Group Inc. hisseleri yüzde 20 oranında değer kaybetti. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş Exxon Mobil Corp. hisselerinde yüzde 6.5 oranında düşüşe neden oldu.

Çin'in bankalara daha sıkı sermaye koşulları getireceği açıklaması en büyük enerji tüketicisi olan bu ülkede büyümenin yılın ikinci yarısında güç kaybedeceği ve enerj,i talebinin gerileyeceği beklentilerine neden oldu.

Bu gelişmelerin ardından Standard & Poor's 500 endeksi bir önceki haftanın kapanışına göre yüzde 1.2 oranında düşüşle 1,016.40 puandan kapandı. Dow Jones Endüstri Endeksi 102.93 puan ve yüzde 1.1 oranında düşüşle 9,441.27 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.5 oranında düşüşle 2,018.78 puandan kapandı. ABD hisse senetleri piyasası 7 Eylül günü tatil nedeniyle kapalı olacak.