ABD ılımlı büyüyor

ABD Merkez Bankası tarafından dün açıklanan Bej Kitap raporunda, ekonomideki ılımlı büyümenin ülkenin büyük bölümünde devam ettiği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD Merkez Bankası tarafından dün açıklanan Bej Kitap raporunda, ekonomideki ılımlı büyümenin ülkenin büyük bölümünde devam ettiği belirtildi.

Raporda, otomotiv sanayiinde görülen güçlü büyüme ve bankacılık alanında koşulların iyileştiğine dikkat çekildi. Fed'e bağlı bölgeler tarafından dönüşümlü olarak hazırlanan Bej Kitap raporuna göre, bankaya bağlı 12 bölgeden altısından gelen bilgiler ılımlı büyümeye işaret ediyor. Raporda istihdam alanındaki koşullarda ise önemli bir değişim gözlenmediği de belirtildi.

Bu arada, ABD'nin Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ekonominin oldukça iyi bir durumda olduğunu ve yakın zamanda kademeli faiz artırımlarına başlanacağına inandığını belirtti, ancak bununla ilgili bir tarih vermekten kaçındı. Fisher dün "Eğer faiz oranlarında kademeli bir artırım yapılırsa bunun ekonomi üzerinde duraklatıcı etkisi olacağını sanmıyorum" demişti.