'ABD saldırının arkasında' iddialarına tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Rusya Büyükelçisine yapılan saldırının arkasında ABD veya FETÖ'nün olduğu" yönündeki iddialara tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından "ABD veya Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) suikastın arkasında olabileceği" yönündeki iddialara tepki gösterdi. Kirby, "Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz." dedi.

Kirby’ye “ABD veya koruduğu Gülen'in bir şekilde bunun parçası olduğu yönündeki iddialar hakkında endişeli misiniz? Buna hazır mısınız?” şeklinde bir soru yöneltildi.

Bu tür “iddiaları duyduğunu” belirten Kirby, olayın henüz çok yeni olduğunu söyledi.

Kirby, “Şu anda bir soruşturma başladı. Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz. Yoğunlaşmamız gerekiyor. Soruşturma sona erene kadar gereksiz yere bura işaret edilmemeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’deki iktidara her zaman destek verdiklerini dile getiren Kirby, ABD’nin bu tür suikast eylemleriyle alakası olabileceği yönündeki iddiaları reddetti.

Öte yandan Kirby, Rusya Büyükelçisine düzenlenen saldırının bir “terör saldırısı” olma ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtti. Kirby, “Yetkililerin soruşturmayı tamamlamasını bekleyelim.” dedi.

Rus Büyükelçi'ye suikastRus Büyükelçi'ye suikast

Medvedev: Organizasyona kim katıldıysa hesabını verecekMedvedev: Organizasyona kim katıldıysa hesabını verecek

Putin: Alçakça bir saldırıPutin: Alçakça bir saldırı

Erdoğan: Ortak soruşturma komisyonu kuracağızErdoğan: Ortak soruşturma komisyonu kuracağız

Dünyadan suikaste tepki yağdıDünyadan suikaste tepki yağdı

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir