ABD sandık başında

Amerikalılar yeni başkanını belirlemek için oy kullanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Başkent Washington'da, vatandaşlar, mesai günü olduğundan, iş yerlerine gitmeden önce oy kullanmaya çalıştı. Bu nedenle de daha gün yeni doğarken seçim merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Oy kullanmak için merkeze gelenlerden Dixie adlı bir Amerikalı seçmen, gün içerisinde kuyrukların daha uzun olacağını düşünerek, şimdiden oy vermeye karar verdiğini söyledi.

Chicago'daki kampanya merkezindeki gönüllüler, seçmenleri arayıp oy vermeye teşvik ediyor. Sabahtan bu yana yüzbinlerce telefon görüşmesi yapan gönüllüler, son dakikaya kadar Obama için çalışmaya kararlı.

Chicago seçim sonuçlarına hazırlanıyor

Öte yandan, Obama'nın memleketi Chicago da seçim sonuçlarına hazırlanıyor. Amerikan televizyonları şehrin merkezine dev ekranlar kurmaya ve canlı yayın hazırlıklarına başladı.   Vatandaşların da sandıkların kapanmaya başlamasıyla kent meydanlarına kurulan dev ekranların başında toplanması bekleniyor.


Geleneğe uyarak basket oynadı

ABD Başkanı Barack Obama, seçim sonuçlarını izlemek üzere memleketi Chicago'da bulunuyor. Kentteki seçim kampanyası noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulunan Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllere destek veriyor ve kampanyasının son durumunu değerlendiriyor.  Bunun yanında Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı.

Kentte değişik noktalardaki geniş güvenlik önlemleri dikkati çekiyor.

 İlk oylar geceyarısında kullanıldı


Öte yandan, yerel saatle geceyarısından sonra, geleneksel bir uygulama çerçevesinde, New Hampshire eyaletinin iki küçük kasabasında, seçim gününün ilk oyları kullanıldı ve sayıldı. Buna göre, Dixville Notch kasabasındaki sandıktan Obama ve Romney'ye 5'er oy çıkarken, Hart's Location'da da Obama 23, Romney 9, Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson da 1 oy aldı. İlk oyu kullanan Dixville Notch kasabasında adayların ilk kez eşit oy aldığı görüldü.

 


 

Bu konularda ilginizi çekebilir