ABD Senatosu'ndan vergi açıklaması

ABD Senatosu Finans Komitesi Başkanı Hatch, "Kurumlar Vergisi oranını yüzde 15'e çekebileceğimiz hakkında ciddi şüphelerim var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Senatosu Finans Komitesi Başkanı Orrin Hatch, ABD'nin CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, Trump hükümetinin yeni vergi reformu yasa tasarısı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Trump'ın ülkede Kurumlar Vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 15'e indirmesinin ABD ekonomisi için olumlu olacağını vurgulayan Hatch, bunun için komitenin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan, Hatch, vergi reformu tasarısının sağlık reformu yasasından daha zor olduğunu vurgulayarak, "Açıkçası, Kurumlar Vergisi oranını yüzde 15'e çekebileceğimiz hakkında ciddi şüphelerim var." ifadesini kullandı.

Hatch yeni vergi reformunun hazırlanması konusunda Cumhuriyetçilerin ve Demokratların birlikte çalışması gerektiğinin de altını çizdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, salı günü yaptığı açıklamada, vergi reformunun Trump'ın en önemli önceliği olduğunu belirterek, bu yıl bitmeden tasarının Kongreden geçmesinin planlandığını söylemişti.

Trump'ın Kurumlar Vergisi oranını yüzde 15'e düşürmesi ABD'li şirketler ve iş dünyası tarafından heyecanla karşılanırken, öte yandan, federal bütçe açığını artırma olasılığı nedeniyle ise siyasetçilerde endişe yaratıyor.