ABD' de tarım dışı istihdam beklentilerden daha az geriledi

Ülkede tarım dışı istihdam şubat ayında 36 bin kişi geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasına göre Şubat ayında tarım dışı istihdam 36 bin kişi geriledi. Beklentiler istihdamdaki kaybın 75 bin kişi olacağı yönünde idi. Çalışma Bakanlığı Aralık ayında istihdamda yaşanan kaybı ise 20 bin kişi azalıştan 26 bin kişi azalışa revize etti.

Analistlerin beklentileri ŞUBAT ayında istihdamın 75 bin kişi gerilyeceği yönünde idi. Zira kötü hava koşullarının istihdam piyasasını olumsuz etkilediği görüşü yaygındı.

İşsizlik oranı yüzde 9.7 seviyesinde

Şubat ayında işsizlik oranı ise bir önceki ay olduğu gibi yüzde 9.7 seviyesinde gerçekleşti. Beklentiler Şubat ayında işsizlik oranının yüzde 9.8.'e yükseleceği yönünde idi.

Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasında "Kış koşulları ülkenin bazı kesimlerinde istihdam koşullarını ve çalışma saatlerini etkilemiş olabilir, ancak bu etkinin boyutlarını hesaplamak mümkün değil" ifadeleri yer aldı.

İstihdam, inşaat ve iletişim alanında gerilerken geçici hizmetler alanında yükseldi.

Bugün açıklanan rakamlar ayrıca saatlik ücretlerin Şubat ayında 18.93 dolara yükseldiğini gösterdi. Ocak ayında bu rakam 18.90 dolar seviyesinde idi. Ortalama haftalık çalışma saatleri ise 0.2 saat düşüşle 33.1 saat oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir