ABD'de eski tank ve askeri araçlar açık artırmada

2009 yılında hayatını kaybeden Jacques M. Littlefield tarafından dünyanın çeşitli yerlerinden toplanan ve California eyaletinde açık artırmaya çıkarılan askeri araç ve tanklara yoğun ilgi var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CALIFORNIA - ABD'nin California eyaletine bağlı Portola Valley kentinde, askeri araçlar, parçalar ve özel şahsa ait dünyanın en büyük tankının da yer aldığı onlarca tank, America Auctions tarafından "The Collings Foundation" adı altında açık artırma ile satışa çıkarıldı. 

2009 yılında hayatını kaybeden Jacques M. Littlefield tarafından dünyanın çeşitli yerlerinden koleksiyon halinde toplanan askeri araç ve tanklara ilgi oldukça büyük. 

Açık artırmaya ev sahipliği yapan The Collings Faoundation CEO'su Rob Collings, "Bugün dünya çapındaki özel şahsa ait en büyük askeri araçları açık artırmaya sunuyoruz. 30 yıldır büyük tutkuyla koleksiyon haline getiren Jacques M. Littlefield tarihle birlikte onun mükemmel tekniğini de görüyoruz. The Colling Foundation kendini tarihe adamış bir kurum ve tarihi canlı tutmak amacımız. Araçların çoğu çalışır durumda, savaş sırasında bu araçları kullanan gaziler ve genç nesil için de güzel bir çalışma" şeklinde konuştu. 

Açık artırmaya katılacak ünlü isimler verilmedi ancak Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Rus yapımı "203-millimeter Pion mobile cannon" isimli dünyanın en büyük arazi tankı ile ilgilendiği söylentiler arasında. 

Bu konularda ilginizi çekebilir