ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

ABD'de ilk kez işsizlik maaşına başvuranların sayısı 16-23 Ağustos haftasında beklentilerin altında kalarak 298 bine geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı geçen hafta 1.000 kişi azalarak, 298 bine düştü. Beklentiler, verinin 300 bin olarak açıklanacağı yönündeydi. 

Bir önceki haftanın işsizlik başvuruları ise 298 binden 299 bine revize edildi. Son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise 301 binden, 299 bin 750'ye indi. 

Ekonomistler, işsizlik maaşı başvurularındaki aşağı yönlü eğiliminin, istihdamdaki istikrarlı artıştan kaynaklandığı belirtiyor. Bakanlığın verilerine göre, istihdam son 6 aydır, aylık ortalama 244 bin artıyor. 

Ancak, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, istihdam piyasasının hala yeteri kadar güçlenmediğini ve iş kaynaklarından tam olarak istifade edilemediğini düşünüyor. İstihdam piyasasındaki gelişmeler, faiz oranı artırımının zamanlaması konusunda hayati önem taşıyor.