ABD'de rekor loto ikramiyesi

ABD'de "Powerball" loto ikramiyesi yaklaşık 700 milyon dolara ulaşarak, ülkedeki şans oyunlarında dağıtılacak en yüksek ödül olarak tarihe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de "Powerball" loto ikramiyesinin yaklaşık 700 milyon dolarla en yüksek ödül rekorunu kırması ülke genelinde büyük heyecan yarattı.  Teksas Piyango İdaresi Direktörü Gary Grief, 9 Ocak Cumartesi yapılacak "Powerball" loto çekilişinde, ikramiyenin yaklaşık 700 milyon dolara yükseldiğini açıkladı. 

Şimdiden ABD tarihinin en büyük ikramiyesi olarak kayıtlara geçen bu rakamın, cumartesiye kadar 1 milyar dolara ulaşabileceği öngörülüyor.  İki dolar karşılığında oynanan şans oyununda "Jackpot" olarak bilinen en büyük ikramiyeyi kazanmak için altı ayrı numarayı sırasıyla bilmek gerekiyor.  Ancak, haftalardır devreden Powerball'un dünkü çekilişinde de şanslı numaraları yine kimse tutturamadı. Devreden 524 milyon dolarlık ikramiyenin bir gün içinde 700 milyon dolara yaklaşması ise ABD'de en çok konuşulan gündem maddesi oldu.  Milyonlarca Amerikalının kazanmayı hayalleri kurduğu "Powerball", ABD'deki 44 eyaletin yanı sıra başkent Washington DC, Virgin Adaları ve Puerto Rico'da oynanabiliyor. Ancak, "Powerball" lotosunu bilme şansının 292 milyon 200 binde 1 olduğu belirtiliyor.  ABD'de bugüne kadarki en büyük şans oyunu ikramiyesi 656 milyon dolardı. Mart 2012'de kazanılan büyük ödül, üç kişi arasında paylaştırılmıştı.