ABD'de tüketici güveni son 7 yılın zirvesinde

ABD'de Tüketici Güven Endeksi, ağustos ayında 92,4 ile son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Tüketici eğilimlerini ölçen Conference Board'un bugün açıklanan verilerine göre, Tüketici Güven Endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla 2,1 puanlık artış göstererek, 92,4'e yükseldi. Bu rakamla, tüketici güven endeksi, geçen ayki rekorunu geride bırakarak, ekim 2007'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Beklentiler, endeksin 89,5'e düşeceği yönündeydi. 

Temmuz ayına ait endeks ise 90,9'dan 90,3'e revize edildi.  

Conference Board'un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, yaptığı açıklamada, "Tüketiciler ekonominin ve istihdam piyasasının görünümü konusunda oldukça iyimserler" değerlendirmesini yaptı. 

Tüketici güveninin son dört aydır yükseliyor olması, ekonominin iyileşme sürecini tamamladığı ve ivme kazandığı şeklinde yorumlandı. Analistler, tüketici güveninin artmasıyla ekonominin üçte ikisini oluşturan tüketici harcamalarının daha da yükseleceğini öngörüyor. 

Beklentileri aşan tüketici güven endeksi, piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. New York borsalarında endeksler yükseliş eğilimini sürdürüyor.