ABD'den FIFA’ya Rusya mektubu

ABD'li bir grup senatörler, 2018 Dünya Kupası ev sahipliğinin Rusya’dan alınmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’de bir grup senatör, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA) mektup yazarak 2018 Dünya Kupası’nın ev sahipliğinin Rusya’dan alınmasını talep etti.

ABD Kongresi’ndeki 13 Cumhuriyetçi ve Demokrat partili senatörün FIFA Başkanı Sepp Blatter’a hitaben yazdıkları mektupta, "Ukrayna’da krizi sona erdirmek ve 2018 Dünya Kupası’nın başarılı olmasını sağlamak için, FIFA’nın, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin rejiminin 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hakkını reddetmesini ve kupanın düzenlemesi için alternatif ülke hazırlıklarını yapmasını güçlü şekilde teşvik ediyoruz” denildi.

Demokrat Partili New Jersey senatörü Robert Menendez ve Cumhuriyetçi Parti Wisconsin senatörü Ron Johnson tarafından kaleme alınan mektupta, "Rusya’nın FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapması Putin rejimini destekleyeceği gibi, uluslararası toplumun Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uyguladığı bir dönemde ülkenin ekonomisinin rahatlamasına imkan sunacağına" dikkat çekildi.

Senatörler mektupta ayrıca Ukrayna’da krizin başlamasından itibaren FIFA üyesi de olan 40 ülkenin Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uyguladığını hatırlattı.