ABD'den Rusya ve Ukraynalı ayrılıkçılara yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle 14 kişi ve bazı kuruluşlara yaptırım getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD yönetimi, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna'nın doğusundaki istikrarı bozmaya yönelik eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle 14 kişi ve bazı kuruluşlara yaptırım kararı aldı. 

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal edenlere yönelik yaptırımların 14 Ukraynalı ve Rus bireyi kapsadığı belirtildi. Yaptırım uygulanan kişilerin arasında eski Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov ile eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç döneminde Ukrayna Başbakanı Birinci Yardımcılığı görevini yürüten Serhiy Arbuzov ve Sağlık Bakanı olan Raisa Bogatıreva da bulunuyor. 

Hazine Bakanlığı ayrıca Kırım'da faaliyet gösteren Rusya Ulusal Ticaret Bankası'nın mal varlıklarını bloke ederken, Ukrayna'da savaşmaları için askeri tecrübeye sahip bireyleri aktif şekilde topladığı belirtilen Avrasya Gençlik Birliği'ni de yaptırım listesine dahil etti. 

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, yaptığı açıklamada, "Krizin başlangıcından itibaren, Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü ihlal edenlere bunun bedellerini ödeteceğimizi gösterdik. Eğer Rusya, Ukrayna'nın istikrarsızlığını desteklemeye, Minsk anlaşmasını ve anlaşmanın uygulanmasını ihlal etmeye dönük eylemlerine devam ederse, maruz kaldığı bedeller daha da artmaya devam edecek" ifadesini kullandı.