ABD'den Suriye'ye 400 asker

ABD Suriyeli muhaliflerin eğitimi için bölgeye 400 asker gönderecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriyeli muhalifleri ABD ordusu eğitecek. Muhaliflerin hangi ülkede eğitileceği ise henüz belli değil. Ancak Ruters'ın haberine göre, ABD'li albay Steve Warren, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın IŞİD'e karşı savaşacak Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine ev sahipliği yapma teklifinde bulunduklarını bildirdi.  

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Steve Warren, IŞİD'e karşı mücadele edecek Suriyeli muhalifleri eğitmek için bölgeye 400 asker göndermeyi planladığını duyurdu. Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi için ABD Suriye özel temsilcisi Daniel Rubinstein ile ABD'li general Michael Nagata'nın bu hafta içerisinde İstanbul'da Suriye muhalefeti temsilcileriyle bir araya geldiği belirtildi. 

Irak ve Suriye'de hava operasyonlarıyla IŞİD'i zayıflatmaya çalışan ABD, örgütün bölgeden tamamen silinmesi için kara harekatının şart olduğunu düşüyor.

ABD'nin Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi için göndereceği 400 askerin, hangi ülkede eğitim vereceği henüz netlik kazanmadı. ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le yıllarca sürecek mücadelede Suriyeli muhaliflerin eğitilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. 

15 bin muhalif eğitilecek

Pentagon ilk yıl 5 bin Suriyeli muhalifi eğitmeyi hedefliyor. Suriye'nin kuzeyini IŞİD'den kurtarmak için ise, 15 bin Suriyeli muhalifin eğitilmesi planlanıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir