ABD'den Türkiye'ye ağır eleştiriler

ABD'nin Twitter tepkisi sürerken, ABD Dışişleri Bakanlığı kamu işlerinden sorumlu müsteşarı Douglas Frantz Twitter yasağını "21 yüzyılda kitap yakmak" cümlesiyle ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHİNGTON- Türkiye'de Twitter'a erişimin engellenmesine ABD'den gelen tepkiler sürdü. Twitter engeline ilişkin Beyaz Saray'ın internet sitesinde, "ABD, Türk hükümetinin vatandaşlarının temel iletişim araçlarına erişimini engellemesinden derin kaygı duymaktadır. Türk halkının ifade ve özgürlüklerini engelleyen bu kısıtlamaya karşıyız" açıklaması yapıldı.

Beyaz Saray Sözcülüğü tarafından açıklamada Twitter'a getirilen yasağın, demokratik yönetişim, evrensel haklar için ve açık yönetim ilkelerine aykırı olduğu belirtildi ve şu görüşe yer verildi: "Biz Türk hükümetine ciddi endişe ilettik. Her türlü medyanın bağımsız ve serbest çalışmasına izin vermesi, basın özgürlüğüne saygı göstermesi için Türk yetkilileri göreve çağırıyoruz."

ABD'nin BM daimi temsilcisi'nden destek

Türkiye'deki, Twitter yasağına, ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power da tepki gösterdi. Power, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, “Türkiye'nin Twitter'a erişimi durdurması son derece tedirgin edici bir durum. Bilgiye serbest erişimi kapatmak demokrasiyle bağdaşmıyor. Vatandaşların erişimin yeniden açılması yönündeki çağrısını destekliyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir