ABD'nin bütçe açığı son 6 yılın en düşük seviyesinde

ABD'de mali yılın ilk 10 ayına ait toplam bütçe açığı, 460 milyar dolarla son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de mali yılın ilk 10 ayına ait toplam bütçe açığı yaklaşık 460 milyar dolar olarak açıklandı. Bu rakamla bütçe açığı, son 6 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.  

ABD Ekonomi Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, temmuz ayında bütçe açığı 94,6 milyar dolar oldu. Beklentiler, temmuz ayı bütçe açığının 96 milyar dolar düzeyinde gerçekleşeceği yönündeydi.  

Bu rakamlarla, 2013-2014 mali yılının ilk 10 ayındaki toplam bütçe açığı yaklaşık 460 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 24 daha düşük olan bu rakam, 2008'den bu yana kaydedilen en düşük bütçe açığı oldu. 

Temmuz ayında gelirler yüzde 5 artarak 211 milyar dolar seviyesine ulaşırken, giderler yüzde 3 artışla 305 milyar dolara çıktı. Haziranda da 70,5 milyar dolarlık bütçe fazlası verilmişti. 

ABD'de mali yıl, önceki yılın ekim ayında başlayarak eylül ayı sonuna kadar sürüyor. Ekonomistler, bütçe açığının geçen yıllara kıyasla daha düşük olmasını, ekonominin düzelmesi ile artan gelirlere ve azalan hükümet harcamalarına bağlıyor.