ABD'yi sarsan saldırıyı düzenleyenlerin kimlikleri belli oldu

ABD'nin California eyaletine bağlı San Bernardino kentindeki sosyal hizmetler merkezine saldırı düzenleyenlerin bu merkezde görevli bir uzmanla eşi olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD polisi, 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin yaralandığı saldırı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından öldürülen saldırganların kimliklerini 28 yaşındaki Seyid Rıdvan Faruk ile 27 yaşındaki eşi Taşfin Malik olarak açıkladı.

ABD doğumlu Faruk'un son 5 yıldır merkezde Kamu Sağlığı Birimine bağlı çevre sağlık uzmanı olarak çalıştığı belirlendi.

Yetkililer, saldırı sırasında Faruk ile eşinin askeri kıyafetler giydiğini, saldırı tipi tüfek ve yarı otomatik tabanca kullandığını kaydetti.  

Saldırının ardından sosyal hizmetler merkezinde yapılan araştırmada üç patlayıcı bulunduğu belirtildi.

İş arkadaşlarından Patrick Baccari, bahar aylarında Suudi Arabistan'a giden Faruk'un yeni evlendiği eşiyle döndüğünü ve çiftin kısa bir süre önce bebekleri olduğunu söyledi. 

Saldırının konferans salonundaki bir parti sırasında düzenlendiğine işaret eden Baccari, Faruk'un da parti başladığında konferans salonunda bulunduğunu ancak daha sonra paltosunu oturduğu sandalyenin arkasında bırakarak dışarı çıktığını kaydetti. 

Amerikan-İslami İlişkiler Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Han, Faruk ile en son bir hafta önce konuştuğunu belirtti.  

Han, "Böyle bir şey yapabileceği hayatta aklıma gelmezdi. Şoke oldum" dedi.