ABD’de hayat durdu

ABD'nin Kuzey Batı ve Güney bölgelerini etkisi altına alan kar günlük hayatı zorlaştırıyor. Binlerce uçuş iptal edilirken yine binlerce konuta elektrik verilemiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD’nin Kuzey Batı ve Güney bölgelerini etkisi altına alan kar fırtınası, binlerce uçak seferinin iptal edilmesine ya da gecikmeli olarak yapılmasına, binlerce kişinin de elektriksiz kalmasına ve ölümlü trafik kazalarına yol açtıÜlkenin Kuzey Batı ve Güney bölgelerini etkisi altına alan kar günlük hayatı zorlaştırıyor. Binlerce uçuş iptal edilirken yine binlerce konuta elektrik verilemiyor.

ABD’nin Kuzey Batı ve Güney bölgelerini etkisi altına alan kar fırtınası, binlerce uçak seferinin iptal edilmesine ya da gecikmeli olarak yapılmasına, binlerce kişinin de elektriksiz kalmasına ve ölümlü trafik kazalarına yol açtı.

Çarşamba günü başlayan kar fırtınası yüzünden, ülkede binlerce uçak seferi iptal edildi. Ülke genelinde 15 bin uçak seferi gecikmeli olarak yapılırken, Cuma günü 2773 uçak seferi de iptal edildi. Bu kış mevsimi, ABD’de iptal edilen uçak seferi sayısında yeni bir rekor kırılmasına yol açtı. Aralık’tan bu yana kötü hava koşulları yüzünden ABD’de 75 bin uçak seferi iptal edildi. Bu iptallerden 14 bini son bir hafta içinde gerçekleşti.

Kar kalınlığının 40 cm’yi aştığı New York’ta, Belediye Başkanı Bill de Blasio, New Yorklulara, zorunlu olmadıkça evden çıkmama ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları çağrısında bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir