ABD'de kongre üyesine silahlı saldırı

ABD'de Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Scalise silahlı saldırıya uğradı. Ameliyata alınan Scalise'nin durumu stabil.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Denetçisi Louisiana Vekili Steve Scalise başkent Washington yakınlarında Alexandria kentinde bir beyzbol sahasında silahlı saldırıya uğradı.

Kongre üyesi Scalise helikopterle hastaneye kaldırılırken, sağlık durumunun stabil olduğu bildirildi.

Alexandria Polis Şefi Michael Brown, Virginia eyaletinin Alexandria kentinde meydana gelen silahlı saldırıda 5 kişinin vurulduğunu kaydetti.

Amerikan medyasında saldırganın gözaltında olduğu bildirilirken, Brown bu bilgiyle ilgili henüz bir değerlendirme yapmayacağını söyledi.

Saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Scalise'in ofisi ise "Kalçasından vurulan Kongre üyesinin ameliyata alındığını ve sağlık durumunun stabil olduğunu" duyurdu.

Olaya tanıklık eden Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Mo Brooks, saldırıda yaralananlar arasında iki polisin de olduğu dile getirdi.

Olay yerinde olan bir diğer Kongre üyesi Cumhuriyetçi Rand Paul ise "Saldırgandan 50-60 civarında silah sesi duyduk. Ardından Kongre polisi cevap verdi. Eğer Kongre polisi olmasaydı katliam olabilirdi." ifadelerini kullandı.

Trump: Oldukça üzüntülüyüz

Yazılı açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump da kendisinin ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in olayı yakından takip ettiğini bildirdi.

Trump, açıklamasında, "Bu trajediden dolayı oldukça üzüntülüyüz. Dualarımız Kongre üyeleri, çalışanları, Kongre polisi, ilk yardım görevlileri ve olaydan etkilenen diğer kişilerle birliktedir." ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından Kongrede yapılması planlanan birçok oturumun ya iptal edildiği ya da ertelendiği kaydedildi.

Polis, silahlı saldırının yaşandığı bölgeyi güvenlik çemberine alırken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.