ABD'de silah lobisi, Trump'ın yasak planına karşı

ABD'nin en büyük silah lobisi Ulusal Silah Birliği, Başkan Trump ve diğer Cumhuriyetçilerin silah yasasında ılımlı sayılabilecek değişiklikler yapılması önerisini reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin en büyük silah lobisi olan Ulusal Silah Birliği (NRA), Başkan Donald Trump’ın bazı tip silahların alımında yaş yükseltilmesi ve bir dakikada yüzlerce mermi atabilen yarı otomatik tüfeklerin yasaklanması önerisini desteklemediğini açıkladı.

Voice of America'nın haberine göre, NRA sözcülerinden Dana Loesch, ABC’nin ‘This Week’ programında yaptığı açıklamada “NRA herhangi bir yasağı desteklemiyor” dedi.

Loesch, NRA’nın okulların öğretmenleri silahlandırıp silahlandırmayacağına karar vermesi gerektiğine inandığını söyledi. Trump, Cumartesi günü attığı tweet ile bu kararı eyaletlere bırakma niyetini belli etmişti.

2016 başkanlık seçimlerinde NRA, Trump’ı desteklemişti. Trump, insanların silah sahibi olmasını desteklediğini belirtiyor.

14 Şubat’ta Florida’da bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda 3’ü okul çalışanı 14’ü öğrenci toplam 17 kişi hayatını kaybetmişti. Olay, Amerika’da silah yasası tartışmalarını bir kez daha gündeme getirmişti.

Trump'tan 'öğretmenleri silahlandırma' teklifiTrump'tan 'öğretmenleri silahlandırma' teklifi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir