ABD'de tüketici kredileri beklentiyi karşılamadı

ABD'de tüketici kredileri ekim ayında, tüketici kredilerinin 19 milyar dolar artması beklenirken 16 milyar dolar artarak beklentiyi karşılamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de tüketici kredileri ekim ayında 16 milyar dolar artarak son 5 ayın en yavaş yükselişini kaydetti.

ABD Merkez Bankasının (Fed) verilerine göre, tüketici kredileri ekim ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla 16 milyar dolar (yüzde 5,25) daha yükselerek toplam 3 trilyon 727 milyar dolara ulaştı. Bu sonuçla, hazirandan bu yana en düşük artışı kaydeden tüketici kredilerine yönelik artış beklentisi ise 19 milyar dolar düzeyindeydi.

Beklentilerin altında kalan tüketici kredilerinde, kredi kartı ve benzeri devir yapan kredilerin yüzde 2,9 ve konut, araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan kredilerin yüzde 6 artması etkili oldu. Öte yandan, eylül ayına ait tüketici kredilerindeki artış 19,3 milyar dolardan 21,8 milyar dolara revize edildi.

Analistler, tüketici kredilerinin ekimde hız kesmesinin başkanlık seçimlerinden kaynaklanan geçici belirsizlikten kaynaklanmış olabileceğini öngörüyor.

Bu arada, New York borsalarında endeksler, verinin ardından yaklaşan kapanış ziline keskin yükselişlerle ilerliyor. TSİ 23.40 surlarında Dow Jones Endeksi yüzde 1,50, Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1,27 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 1,17 kazançla işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir