"ABD'nin YPG'ye silah sevkiyatı sürecek"

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'de YPG'ye silah yardımının kesileceğini açıklamasına rağmen, ABD'nin 2018 yılı bütçe tasarısına göre YPG'nin de içinde bulunduğu muhalif gruplara 5 bin AK-47 sevk edilmesi planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin 2018 yılı bütçesinde, DEAŞ'la mücadeleye 500 milyon dolar ayrılmasının, YPG'nin de içinde bulunduğu muhaliflere 5 bin AK-47 sevk edilmesinin planlandığı bildirildi.

Al Monitor sitesinin Pentagon muhabiri Jack Detsch'in haberine göre, ABD Kongresi'nde görüşülen 2018 Savunma Yasa Tasarısı'nda, DEAŞ'la mücadeleye 500 milyon dolar ayrılmasının, YPG'nin de içinde bulunduğu muhaliflere ise 5 bin AK-47 sevk edilmesi öngörülüyor.

Haberde, savunma planına göre ABD'nin Suriyeli Kürtlere silah sevkiyatını sürdüreceği ve ülkede geçici askeri tesisler kuracağı ifade ediliyor.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yapan ABD Başkanı Trump, YPG'ye silah yardımının kesileceğini söylemişti. Beyaz Saray da, YPG'ye verilen silahların geri isteneceğini açıklamıştı.

Al Monitor'un haberinde, ABD'li savunma yetkililerinin YPG'ye verilen silahların hepsinin seri numarası aldıklarını ve özellikle ağır silahların bilgilerini Türkiye ile paylaştığı da aktarıldı.

Haberde yer alan bilgilere göre, silahların yanlış ellere gitmesini engellemek için silahları izleme veri tabanı oluşturuldu ve seri numaraları kaydedildi.

Pentagon: YPG ile işbirliğini sürdüreceğizPentagon: YPG ile işbirliğini sürdüreceğiz