Abraaj yeni yatırımlara ara verdi

Özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj, yeniden yapılanmaya giderek değerlendirme süreci tamamlanana kadar yeni yatırımlara ara verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj "güçlendirilen operasyonel etkinlik ile sürdürülebilir büyümeyi" sağlamak için yeniden yapılanmaya gittiğini, bu konudaki değerlendirmeler tamamlanana kadar fonların yatırıma yönlendirilmesine ara verildiğini açıkladı.

Abraaj tarafından yapılan yazılı açılamada, şirketin Abraaj Investment Management Limited (AIML) ve Abraaj Holdings olarak ikiye ayrılacağı belirtildi. Buna göre AIML Abraaj'ın tüm fonlarını yönetecek. Fonların Asya, Afrika, Ortadoğu, Türkiye ve Latin Amerika'da yatırımları bulunuyor.

Yeniden yapılanma kapsamında Türkiye'den sorumlu ortak Selçuk Yorgancıoğlu, AIML'de fon yönetimi stratejisinden sorumlu eş başkanlık görevine getirildi.

Yapılanma kapsamında AIML'nin kurumsal yönetim süreçlerini oturtmak için danışmanlar görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, bu süreç sona erene kadar "yatırıma yönlendirme"nin askıya alındığı belirtilerek, "Bu durum Abraaj'ın yatırım ekiplerinin bulundukları piyasalarda yatırım fırsatları bulma ve yatırım görüşmeleri yürütme ivmesini hiçbir şekilde yavaşlatmıyor" denildi.

Açıklamada AIML'nin iki eşbaşkanı olacağı, Abraaj'ın kurucusu Arif Naqvi'nin bu görevleri Yorgancıoğlu ve Omar Lodhi'ye devrettiği ve kendisinin AIML'nin yatırım komitesinde icracı olmayan üye olacağı ifade edildi.

Yorgancıoğlu bundan önce Abraaj'ın Türkiye'deki faaliyetlerinden, Lodhi ise Asya'daki faaliyetlerinden sorumlu ortaklarıydı.

KFC Türkiye, resmen el değiştirdiKFC Türkiye, resmen el değiştirdi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir