Afganistan'da barış şurasına saldırı

Afganistan Devlet Başkanı Karzai, zırhlı araçlardan oluşan konvoyla toplantı yerinden ayrıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KABİL - Afganistan'ın başkenti Kabil'de barış şurasının yapıldığı yerin yakınında bir intihar eylemcisinin kendini havaya uçurduğu bildirildi.

Polis yetkilisi, saldırının, toplantı mekanının birkaç yüz metre uzağında düzenlendiğini belirtti.

Bombacının dışında can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin açılış konuşmasını yaptığı sırada, toplantının yakınında roket saldırısı düzenlendiği ve silah sesleri geldiği bildirilmişti.

Başkentteki Politeknik Üniversitesinde bu sabah başlayan toplantıya, aşiret liderleri, vilayet ve bölge yöneticileri, milletvekilleri ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan 1600 dolayında delege katılıyor.

Görgü tanıkları, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, zırhlı araçlardan oluşan konvoyla toplantı yerinden ayrıldığını belirtti.

Karzai'nin açılışını yaptığı toplantıda, ülkedeki savaşın sona erdirilmesi için alınacak önlemlerin görüşülecek. Toplantıya davet edilmeyen Taliban, toplantının "işgal güçlerinin propaganda" aracı olduğunu iddia etmişti.

Karzai, şurayı, Taliban'la irtibata geçilmesini sağlayacak önemli bir girişim olarak görüyor.

Militanların bulunduğu ev kuşatıldı

Afgan polisinin, Kabil'de barış şurasının yapıldığı yerin yakınındaki bir evde bulunan militanları kuşattığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, toplantının yapıldığı Politeknik Üniversitesi yakınlarındaki Afzar mahallesinde  bir evde "terörist faaliyetler olduğu gerekçesiyle polisin evi kuşattığını, takviye güç konuşlandırıldığını ve durumun kontrol altında olduğunu" belirtti.

Kabil'de barış şurasının yapıldığı yerin yakınında düzenlenen roket saldırılarıyla intihar saldırısını Taliban üstlenmişti.

Yetkililer, şuranın toplandığı çadıra üç roket atıldığını ancak roketlerin isabet etmediğini belirtmişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir