Afganistan'da yolcu uçağı düştü

Kabil'in kuzeyindeki Salang Geçidi yakınında düşen uçakta 3'ü Türk 38 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğu açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KABİL- Afganistan'da kaybolduğu bildirilen yolcu uçağının, başkent Kabil'in kuzeyindeki Salang Geçidi yakınında düştüğü açıklandı.

Afganistan'da düşen Pamir Havayolları'na ait uçakta 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebat bulunduğu bildirildi. Yolculardan 3'ünün Türk, 3'ünün de İngiliz olduğu belirtildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Afganistan'da düşen uçakta İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Sorumlusu Faruk Aktaş ve İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız'ın bulunduğunu bildirdi.

İHH'dan yapılan açıklamada, Aktaş ve Yıldız'ın, İHH'nın Kunduz'da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye gittikleri belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemaray Başari, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebatın bulunduğu uçağın Salang Geçidi'nde düştüğünü, Pamir Havayollarının, uçakta çok sayıda yabancı olduğunu bildirdiğini söyledi.

Başari, NATO öncülüğündeki birliklerden, insansız uçaklarla enkazın yerini belirlemeye yardım etmelerinin istendiğini belirtti.

NATO öncülüğündeki birliklerin bir sözcüsü de enkazı aramak üzere bir uçak gönderildiğini bildirdi.  

Kunduz'dan havalanan ve Kabil'e giden uçağın önce kaybolduğu bildirilmiş, daha sonra Kabil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede düştüğü kaydedilmişti.

Kazanın nedeni bilinmiyor, ancak hava koşullarının etkili olabileceği ifade ediliyor.

Pamir Havayolları, Afganistan'da genellikle iç hat seferleri yapan 3 özel havayolu şirketinden biri.

Bu konularda ilginizi çekebilir