AİHM'den 1915 olayları ile ilgili karar çıktı

AİHM, Perinçek'in 2008 yılında yaptığı başvuruyla ilgili olarak İsviçre'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBOURG - Perinçek, İsviçre aleyhine açtığı davayı kazandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Doğu Perinçek'in 2008 yılında yaptığı başvuruyla ilgili olarak İsviçre'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti. 

AİHM, başvuru ile ilgili olarak İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü ile ilgili 10 maddesini ihlal ettiğine hükmetti. AİHM'in ilgili dairesi, 2'ye karşı 5 oyla İsviçre aleyhine ihlal kararı verdi. 

Perinçek, 1915 olaylarıyla ilgili olarak İsviçre'de yaptığı konuşmaların ardından bu ülkede 2007 yılında çeşitli mahkumiyet cezalarına çarptırılmış ve bunun ardından AİHM'e başvurmuştu. 

İsviçre temyiz mahkemesi tarafından da suçlu bulunan Perinçek, AİHM'e yaptığı başvuruda, "İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğü ile ilgili 10. maddesini ihlal ettiğini" savunmuştu. 

AİHM'nin dava ile ilgili kararının bu konuda yasa çıkartmak isteyen ülkeleri bağlayacak olması açısından emsal teşkil etmesi bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir