Akciğer kanseri kurbanının karısına rekor tazminat

Mahkeme, ülkenin en büyük ikinci sigara şirketinin, kurbanın karısına 23,6 milyar dolar ödemesine hükmetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ABD'de ikinci büyük sigara şirketi RJ Reynolds Tobacco Company, akciğer kanserinden ölen bir tiryakinin karısına 23,6 milyar dolar tazminat ödeyecek. 

BBC'nin haberine göre Cynthia Robinson, 1996 yılında kocasının akciğer kanserinden ölmesi üzerine 2008'de Florida'daki mahkemede şirkete tazminat talebiyle dava açtı. 

Yargı sürecinde Robinson, RJ Reynolds'un sigara içmenin tehlikeleri konusunda tüketicileri bilgilendirmekte ihmalkar davrandığını savundu. 

Robinson'un avukatları, bu ihmalkarlığın, müvekkilin kocası Michael Johnson Sr'nin, "bağımlı" olduktan ve birçok kere sigara bırakmaya çalıştıktan sonra akciğer kanserine yakalanmasına neden olduğunu söyledi. 

Mahkeme, şirketin davacıya 23,6 milyar dolar tazminat ödemesini kararlaştırırken, RJ Reynolds'un kararı temyize götürmeyi planladığı belirtildi. 

Şirketin yöneticilerinden, baş hukuk müşaviri asistanı Jeffery Raborn, "Bu karar, makulluk ve adillik çizgisinin çok ötesinde ve sunulan kanıtla büsbütün tutarsız" açıklamasını yaptı. 

Robinson'un avukatı Willie Gary ise kararın, RJ Reynolds'a ve diğer sigara şirketlerine, masum insanların yaşamlarını riske atmaya son vermek zorunda olduklarına dair mesaj vermesini umduklarını belirtti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir