Alimler Sisi ile görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Aralarında ihvan üyesi Abdurrahman el-Ber'in de yer aldığı alimler heyeti Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Mısır'ın tanınmış alimlerinden Muhammed Hassan, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştüklerini ve Sisi'nin kendilerine, "Gösterilerin, zor kullanılarak dağıtılmayacağını vadettiğini" açıkladı.

Sisi ile görüşmede, Mısır'ın en önde gelen alimlerinden Alimler Şura Meclisi Başkanı Abdullah Şakir, Ensaru's Sünne Vakfı Başkanı Cemal el-Merakibi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Şura Meclisi Üyesi Abdurrahman el-Ber, Eski İslami İşler Yüksek Meclisi Genel Sekreteri Salah Sultan, Hürriyet ve Adalet Partisi liderlerinden Eymen Abdulgani ile İnşa ve Kalkınma Partisi liderlerinden Safvet Abdulgani'nin hazır bulunduğunu belirtti.

Meşruiyete Destek Ulusal İttifakı'nın kendilerine 3 görev verdiğini söyleyen Hassan, bunların, gösterilerin zor kullanılarak dağıtılmaması, gerçek barışın sağlanması için ortam hazırlanması ve Sisi'den 30 Haziran'dan sonra gözaltına alınan siyasileri serbest bırakmasını talep etmeleri olduğunu ifade etti.

Sisi'ye, gösterilerin zor kullanılarak dağıtılmasının ülke için bir felaket olacağını ilettiğini kaydeden Hassan, ülkede yaşayan Müslüman ve Hristiyanların kanının akıtılmaması gerektiği konusunda Sisi ile hemfikir olduklarına işaret etti.

Hassan, şunları aktardı:

"Sisi, bize gösterilerin dağıtılması için zor kullanılmayacağını ve gösterilerin sonlandırılmayacağını vadetti. Ben de kendisinden görüşme sonucunu basın yayın organlarında yayınlamasını talep ettim. Bizim için önemli olan gösterilerin zor kullanılarak dağıtılmaması ve ülkede iç savaşın önüne geçmek için kan akıtılmasını engellemek. Ulusal barışın sağlanması için ortamın hazırlanmasını talep ettik. Askeri meclisin yetkilileri de bizden Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki konuşmalarımızda sukuneti sağlamamızı, gösterilerin barışçıl kalmasını talep ettiler. Ben şunu söylüyorum, ulusal barış ancak iki şartla gerçekleşir, biri iyi niyet diğeri de kimsenin taleplerini gözardı etmeden adil davranmak".