Alman devinden milyar dolarlık satın alma

Alman dev Siemens, petrol sahası ekipmanları üreticisi Dresser-Rand’ı 7,6 milyar dolara satın alacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Alman enerji devi Siemens AG, Amerikalı petrol ve doğal gaz ekipman üreticisi Dresser-Rand firmasını 7,6 milyar dolara satın alıyor. 

Siemens ve Dresser-Rand şirketlerinin internet sitelerinde yayımlanan basın açıklamasına göre, Siemens, Amerikalı şirketin işleme açık tüm hisselerini hisse başına 83 dolardan nakit olarak alınması konusunda anlaştı. Böylece Siemens, 7,6 milyar dolarlık tutarın tamamını nakit olarak ödeyecek. Anlaşmanın 2015 yazına kadar tamamlanması bekleniyor.  

Anlaşmayla Siemens var olan enerji tribünleri ve kompresörleri portföyüne, dünyanın önde gelen petrol, doğalgaz ve enerji altyapı ekipmanları üreticisi Dresser-Rand firmasının ürün gamını da eklemiş olacak. Anlaşma sonucunda Siemens, Amerika'da artan petrol ve doğalgaz üretimi alanında da doğrudan satış ve servis imkanı yakalayacak.  

Siemens, Dresser-Rand'ın marka ismini koruma ve üst düzey yönetici kadrosunun tamamıyla yola devam etme kararı aldı. Ayrıca, Siemens iki firmanın anlaşmayla oluşan sinerjileri sonucunda 2019'a kadar yıllık 150 milyon avroluk bir getiri oluşturmayı hedefliyor. 

"Dünya çapında bir tedarikçi oluşacak" 

Siemens Başkanı Joe Kaeser, konuya ilişkin "Dresser-Rand, dünyanın önde gelen enerji altyapı markası Siemens için çok uygun bir portföyü var. Birleşme sonucu oluşacak faaliyetler, küresel ölçekte artan petrol ve doğalgaz pazarı için dünya çapında bir tedarikçi ortaya çıkaracak. Böylece Siemens bünyesinde bir petrol ve gaz şirketi yer alacak, bu da bizim 2020 vizyonumuz için çok önemli" dedi. 

Siemens, 2013 yılında dünya genelindeki aktiviteleri sonucunda 74,4 milyar avroluk bir ciro elde etti. Firmanın dünyanın çeşitli yerlerinde 362 bin çalışanı var.  

Yıllık 3 milyar dolarlık cirosuyla Dresser-Rand petrol ve doğalgaz ekipmanları sektörünün en büyükleri arasında ve yaklaşık 8 bin 100 çalışanı bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir