Alman Parlamentosu planı kabul etti

Alman Parlamentosu, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun yetkilerinin artırılmasını için yapılan teklifi kabul etti. Onay sürecinin ekim ortasına kadar tamamlanması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'da parlamento, Euro Bölgesi Yardım Fonu olarak da bilinen Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) yetkilerinin artırılmasını 85 ret oyuna karşı 523 oyla kabul etti.

EFSF, artan yetkileri sayesinde ikincil piyasadan bono alabilecek, bankalara destek olabilecek ve tedbir amaçlı kredi hatları açabilecek. Parlamentonun kabulü, Almanya'nın Fon'daki teminat miktarını da 123 milyar euro'dan 211 milyar euroya çıkarıyor.

Açıklamanın ardından euro, dolar karşısında değer kazanarak 1.3653 dolar seviyesinden 1.3669'a kadar yükseldi.

Ekim ortasında tamamlanacak

AB Komisyonu, EFSF'deki değişikliklerin ekim ortasında tamamlanacağını bildirdi.

Ekonomik ve parasal işlerden sorumlu AB Komiseri Olli Rehn'in sözcüsü Amadeu Altafaj, Alman Parlamentosu'nun bugünkü onayının ardından yaptığı açıklamada, İstikrar Fonu'ndaki onay sürecinin 'ekim ortasına kadar tamamlanacağından emin olduklarını' söyledi.

AB liderleri, 440 milyar Euroluk EFSF'nin daimi hale getirilerek ülke tahvillerini satın alabilmesi ve zordaki hükümetlere ve bankalara kredi verebilmesi için yetkilendirilmesi kararı almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir